Nytt år och nya mål!

Ojoj, vad tiden går.

Sedan sist jag uppdaterade sidan har det hunnit att vara både jul och påsk!
 
Peter och jag lade, som tidigare nämnt, tillsammans med styrke-Tor på Filborna Arena, om vår träning efter VM i fjol. Mer block-träning (olika perioder med olika fokus, t.ex. volym, intervall…) vilket har inneburit mer struktur, vilket i sin tur har gett oss möjligheten att lägga mer energi på den faktiska träningen istället för att ständigt planera (och träna på toppen av det!). Vi har även utmanat oss själva att på distanspassen våga ligga i de låga pulszonerna för att orka trycka på för fullt när det är intervalldags. Summa summarum, ingen mer mellanmjölk! 
 
Peter började med att operera fladdret i hjärtat vilket verkar ha varit en lyckad operation då han tränat obehindrat sedan dess! Jihoo, byebye rusande pulsar och (högst ofrivilligt) brutna pass! Vinterträningens ledord var volym och styrka. Många timmar på gymmet men wow så lätt det går när man har sällskap (tack Peter! och alla som joinat oss på de gemensamma klubbträningarna). I slutet av februari riktades fokus mer mot intervaller (och styrka) för att i slutet av mars hitta in i båtarna och förbereda oss för säsongen.
 
Tyvärr är turerna på sundet hittills lätträknade:( för trots milt väder har de varit riktigt blåsigt här nere i Helsingborg i vinter och det har inte varit läge att gå ut på sundet. Redan i hamninloppet har vi sköljts över med iskallt Öresundsvatten. Båtarna är ju självlänsande men att ro flera timmar i blöta kläder är att be om diverse sjukdomar och förfrysningsskador...  
 
Det var kortkortkort om vad som hänt sedan sist men höjdpunkten hittills var ändå träningslägret i Florida som jag och Peter just kommit hem från. Ett läger fyllt av värme, rodd, god mat, vila, mera rodd, delfiner, sjökor, sköldpaddor, alligatorer, ännu mera rodd, mer god mat, soluppgångar till frukosten på altanen och nedgångar på stranden, en trip till Sarasota (där VM i traditionell rodd kommer att gå senare i år -wow, hoppas många svenska roddare klarar kvalgränserna så de får chans att uppleva det!!!), och mycket mycket mer kul! Träningen gick riktigt bra vilket alltid ger lite extra energi också! samt stärkt självförtroende, trygghet och ett lugn över att vi vi valt rätt väg.
Undrar nu bara vad jag gör här hemma egentligen… sedan vi kom hem har det blåst, regnat, snöat och varit minusgrader:( Ok då, vi har fått ett par dagar som varit ok för rodd på Hjelmsjön så nu är säsongspremiären i smalbåt avklarad också. Efter ett par lite halv-självsäkra två första distanspass var det dags för intervaller. Med lite fler kilometrar i den båttypen är jag säker på att jag kommer få fart på den båten också i år:) vilket känns oerhört spännande.
 
Framöver kommer sidan att uppdateras mer frekvent då tävlingssäsongen drar igång inom kort. Bland annat kommer, liksom tidigare, resultat, bilder och referat från tävlingar att läggas upp samt en ny kalender (är fortfarande under revidering).
 
Nog med bakåttittande, tanken är, dock lite beroende på om jag kommer hinna få en ok känsla ok fart i smalbåt, att jag om två veckor ska vara med på roddsveriges första regatta för säsongen 2017. Som vanligt är det ett långlopp (5km), och detta år går det i Falkenberg. Det är en teknisk sträcka då Ätran är en riktigt slingrig filur, men det är bra träning inför kustrodd-VM vilket fortfarande är mitt STORA mål. Regattan är även en observationsregatta där förbundet stämmer av läget för vilka som aspirerar för landslagsplatser, så motståndet kommer förhoppningsvis vara bästa tänkbara. Därefter är det tävlingar (2000m) i stort sett varannan helg men vi får se hur vi lägger upp allt på bästa sätt så att vi är bäst tänkbart förberedda då startskotten smäller av den 13-14 oktober.
 
Några bilder från Florida!
 
Hörs snart igen:)

H.O.P.E(Read my story)